

Veterinary Workshop Sunday July 3rd

Organized and taught by: Paolo Martelli, Jonathan Nácar, Marisa Tellez, Jan Myburgh and Luis Bassetti.

Maximum number of participants: 20

Duration: 10 hours

The goal of the workshop is that participants know, first hand, the most commonly used procedures for clinical diagnosis, as well as for conducting a necropsy in crocodiles.

The program will address clinical diagnosis technics and concepts, as well as methods and procedures that allow the participants to identify the main medical problems that affect crocodiles.

	DURATION	SUBJECT
Jonathan Nácar	30 min (8:00-8:25)	Introduction
Paolo Martelli	50 min (8:25-9:15)	General health evaluation, clinical techniques and practical applications of anesthesia
Marisa Tellez	50 min (9:15-10:05)	Parasitology
Coffee break	15 min (10:05-10:20)	
Jan Myburgh	50 min (10:20-11:10)	Necropsy and post mortem sampling.
To be determined	40 min (11:10-11:50)	Relevant diseases for local, wild and captive specimens.
Luis Bassetti	40 min (11:50-12:30)	Bacterial resistance against antimicrobials.

Lunch	60 min (12:30-13:30)	
Practical work	150 min (13:30-16:00)	General anesthesia, clinical techniques, health evaluation, sampling, necropsy and parasitology.
Round table	Undetermined (16:00- ∞)	Discussion cases and presentation of participants.

The round table will address topics of interest for the participants, that had not been covered during the workshop.

By addressing these topics, the participants can understand and solve health and well-being problems, preserving public health and the environment.